Политическа тъпотия и тежък морален гаф. Така политикът от БСП Александър

...
Политическа тъпотия и тежък морален гаф. Така политикът от БСП Александър
Коментари Харесай

Защо не пускат русофилите на Шипка?

" Политическа тъпота " и " тежък честен гаф ". Така политикът от Българска социалистическа партия Александър Симов дефинира през днешния ден решението на Министерството на културата тазгодишния " XVII събор на приятелите на Русия " да не се организира на територията на Национален парк - музей " Шипка - Бузлуджа ".

Още предходната седмица от НД " Русофили "  се оплакаха, че няма да бъдат позволени до обичайното място на годишния им събор. Още в края на юли те пратили молба до доктор Чавдар Ангелов, шеф на парк-музея, само че в края на месеца получили отвод.

Ангелов им отказал, като се позовал на Министерството на културата, което съгласно движение  " Русофили " е " дало експлицитни инструкции това мероприятие да не бъде позволено ".

В послание към служебния министър на културата Велислав Минеков, от " Русофили " " внимателно " му припомнят " кой му е шефът ".

" Бихме желали да Ви напомним, господин Министър, че през цялата своя история този Събор се е употребил с поддръжката и на Президента на Републиката, и на изпълнителната власт. "

" Братските усеща сред българския и съветския нации " (изписването е в оригинал, б.р.) не се влияели от никаква обстановка - нито геополитическа, нито вътрешно политическа, а болшинството българи " заявява своята обич към Русия по един безапелационен метод ", не престават още оттова.

" Още по-неудачна за нас е формулировката „ експлицитни инструкции " и неналичието на каквато и да е било обосновка от страна на Вашия зависещ Директора на Национален природонаучен музей „ Шипка - Бузлуджа ", ", пишат още от  " Русофили ".

Клуб Z се свърза с директора на Национален природонаучен музей " Шипка - Бузлуджа " и го попита какви са били претекстовете му за отказа. Той акцентира, че става дума за вътрешноведомствена връзка, само че добави:

" Свързано е с усложнената конюнктура, както и с идната предизборна акция. "

Съборът на НД " Русофили " е на 9 септември, или в разгара на акцията. От движението твърдят, че празнуват 145 години от Шипченската борба, само че нейният най-ключов стадий е през август 1877 година На 9 септември 1944 година обаче се случва друго историческо събитие - прелом и окупация на България от съветската Червена войска, която води до определяне на тоталитарен режим в страната ни.

" Няма по какъв начин да изтръгнем Русия от описа за нашето избавление. Няма по какъв начин да се освободим от хората, които не желаят да предадат тази историческа памет в името на конюнктурни ползи и дребни политически пристрастености. Няма по какъв начин да изпаднем в групова амнезия. Толкова е простичко и поради това дейностите на МК са отвратителни. Никой не е оторизирал Минеков да се държи като министър на истината и с подписа си да позволява или не разрешава кой какво да уважава ", написа още Симов, който с изключение на дълготраен народен представител от Българска социалистическа партия,  е и представител на НД " Русофили ".

Движение  " Русофили " е известно с бурната си поддръжка за режима на московския деспот Владимир Путин и тезата, че войната в Украйна " има темперамент на освободителна ".

В писмото си до шефа на Национален парк " Шипка - Бузлуджа " оттам подчертават и че " русофобията " няма нищо да реализира в България, както и че съборът ще бъде извършен " под една или друга форма, на едно или друго място "
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР